Ακούς όλο και περισσότερο, τον τελευταίο καιρό, να μιλάνε για πλεκτές τσάντες…

…. ειδικά στην εποχή μας, που κάθε τι «χειροποίητο» δυναμώνει σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν ξανά την πραγματική αξία των αντικειμένων, αναζητώντας μια ποιότητα που η μαζική παραγωγή δεν θα δώσει ποτέ.

Σήμερα θα σου εξηγήσω ποια πλεονεκτήματα έχουν οι χειροποίητες τσάντες και γιατί αξίζουν τον οβολό σου.

Δεν θα κουραστώ ποτέ να το επαναλαμβάνω:
κάθε χειροποίητη πλεκτή τσάντα είναι ένα μοναδικό αντικείμενο και ποτέ δεν θα είναι ίδια με οποιαδήποτε άλλη.

Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι παράγεται από τα χέρια ενός τεχνίτη και όχι μιας μηχανής. Η μηχανή παράγει μαζικά κάθε αντικείμενο σε πολύ λίγο χρόνο, ο τεχνίτης αφιερώνει πολλές ώρες, πάθος και κυρίως χειροτεχνία σε κάθε αντικείμενο.

Μπορεί να σε ενδειαφέρει επίσης: 4 tips για να επιλέξεις την χειροποίητη πλεκτή τσάντα σου!

  • Οι χειροποίητες τσάντες παράγονται από τεχνίτες που αγαπούν τη δουλειά τους και αφιερώνουν απίστευτο χρόνο σε κάθε λεπτομέρεια, από την επιλογή των υλικών μέχρι το ράψιμο και την τοποθέτηση διακοσμητικών.
  • Υπάρχει μια άλλη πολύ σημαντική λεπτομέρεια: ένα άτομο που έχει πραγματικό πάθος για τη δημιουργία αντικειμένων δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ υλικά κακής ποιότητας. Πράγματι, αυτός ή αυτή θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή σου για να διασφαλίσει ότι το προϊόν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Σχεδόν όλες οι χειροποίητες τσάντες είναι πρωτότυπες, αποτέλεσμα φαντασίας και πειραματισμού και, πάνω από όλα, «προσαρμόσιμες». Δεν μπορείς να πεις σε μια μηχανή πώς θα προτιμούσες ένα προϊόν, ενώ ένας τεχνίτης θα ακούει πάντα.
  • Ένας άλλος παράγοντας είναι επίσης βασικός: πολλοί πιστεύουν ότι οι χειροποίητες τσάντες είναι εξαιρετικά ακριβές και σπατάλη χρημάτων. Ωστόσο, παρόλο που τα υλικά υψηλής ποιότητας και η χειρωνακτική εργασία είναι ακριβά (και δικαίως), αν αγοράσεις απευθείας από τον τεχνίτη, η τιμή αντιπροσωπεύει την πραγματική αξία του αντικειμένου και δεν διογκώνεται από μεσάζοντες.

Έχοντας αυτό κατά νου μπορείς να είσαι σίγουρη ότι έχεις την αξία των χρημάτων σου;

Για να αγοράσεις μια πλεκτή τσάντα, θα πρέπει ιδανικά να απευθυνθείς σε αξιόπιστους τεχνίτες, που εγγυώνται ότι είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητη, με υλικά υψηλής ποιότητας.

  • Εκτός από όλα αυτά, οι χειροποίητες τσάντες διαφέρουν πάντα στο ίδιο μοντέλο και χρώμα. Πράγματι, αυτό το «ανθρώπινο ελάττωμα» τα κάνει όμορφα και μοναδικά!

Για τους παραπάνω λόγους, οι χειροποίητες πλεκτές τσάντες, αποτελούν και το τέλειο δώρο: μοναδικά αντικείμενα για μια ξεχωριστή μέρα, εμποτισμένα με τη φροντίδα και την αγάπη που μόνο τέτοια αντικείμενα μεταφέρουν.

Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να διαβάσεις κι αυτό: Μικρά μυστικά για τα μικρά τσαντάκια


Αν πάλι θέλεις κάτι διαφορετικό επικοινώνησε μαζί μου με μήνυμα, τηλέφωνο ή email για να σχεδιάσουμε αυτό που σας ταιριάζει!

Βρείτε μας στο Instagram , στο Facebook , στο Pinterest