Ξέρεις να πλέκεις;

Αν δεν ξέρεις να πλέκεις μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις?

Οι χειροτέχνες από νήμα έχουν επανέλθει με στυλ. Και μην νομίζεις ότι είναι η γιαγιά που κάθεται σε ένα καναπέ με τις βελόνες πλεξίματος της. Είναι ανερχόμενοι καλλιτέχνες, νεαρές γυναίκες και άνδρες. Ακόμη και παιδιά συμμετέχουν σε αυτή τη χειροτεχνία.

Οι κύκλοι πλεξίματος επιστρέφουν με στυλ! Τα άγρια ​​χρώματα και τα δημιουργικά μοτίβα ξεπροβάλλουν παντού! Και οι άνθρωποι βγάζουν τα προς το ζην πουλώντας τις δημιουργίες τους.

Το πλέξιμο χρονολογείται από το 1400μ.Χ. Παρουσιάζεται σε πίνακες, αλλά  βρέθηκαν και αντικείμενα όπως ένα ζευγάρι αρχαιοαιγυπτιακές κάλτσες. Η ιστορία δείχνει επίσης ότι συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες, αν και αργότερα έγινε γνωστό ως «γυναικεία εργασία» και οικιακή δραστηριότητα.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει και “Η ιστορία της τσάντας“.

Οι σημερινοί καλλιτέχνες πλεξίματος εμπνέονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Έμπειροι πλέκτες κροσέ, όλων των στυλ, από το συμβατικό έως το ακραίο, εμφανίζουν τα σχέδιά τους και τα πουλάνε. Επίσης αρχάριοι μπορούν να μάθουν να πλέκουν βελόνες ή βελονάκι.

Τα οφέλη από την τέχνη του πλεξίματος είναι πολλά:

  1. Είναι ένα είδος διαλογισμού! Με το πλέξιμο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος μόνο στο πλεκτό. Καθώς πλέκεις χαλαρώνεις σταδιακά και μπαίνεις σε μια «ρυθμική» κατάσταση, από την οποία μπορείς:
  • να νοιώσεις ανακούφιση από το άγχος
  • να μειωθεί η αρτηριακή πίεση
  • παρατηρείται όξυνση της διανοητικής ικανότητας
  • βελτιώνεται η υγεία και η ευεξία

2. Επιφέρει την κοινωνικοποίηση, καθώς οι άνθρωποι

– συμμετέχουν σε ομάδες πλεξίματος ή

– βρίσκονται σε συζητήσεις όταν πλέκουν

3. Δημιουργείς ο ίδιος τη μόδα και τη φοράς, αντί να ψωνίζεις ένα φθηνό κομμάτι που θα διαρκέσει μόνο για λίγα πλυσίματα.

4. Συμμετέχεις στη βελτίωση κλιματικής αλλαγής

5. Μαθαίνεις να αναζητάς το τέλειο! Όσοι πλέκουν ξηλώνουν και «καταστρέφουν» τόσο εύκολα το  πλεκτό που έφτιαχναν επί ώρες. Δεν είναι συναρπαστικό?

6. Και το κυριότερο….

….. γίνεσαι ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ σε μια κοινωνία υπερκαταλωτική!

Τι γίνεται αν δεν μπορείς να πλέξεις αλλά θέλετε να μάθεις;

Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να μάθεις αυτήν την τέχνη, καθώς υπάρχουν μαθήματα παντού, για αρχάριους έως και προχωρημένους πλέκτες.

Τα μαθήματα  βρίσκονται παντού:

  • σε ένα βιβλίο
  • σε μία ομάδα ή έναν κύκλο πλεξίματος
  • και φυσικά στο Google, όπου υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και οδηγίων για νέους δημιουργούς. Υπάρχουν δωρεάν σχέδια. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, φτιάχνοντας ένα κασκόλ, μια μπαλακάβα, ένα καπέλο, μία ζακέτα, ένα πουλόβερ, μία τσάντα, μια κουβέρτα, ένα μαξιλάρι ή ακόμα και κάτι για το κατοικίδιό σου. Μπορείς να μάθεις πώς να πλέκεις  ή ακόμα και πώς να ξεκινήσεις μια επιχείρηση πλεξίματος.

Και αν γνωρίζεις να πλέκεις μπορείς να βρεις τα υλικά για να κάνεις μία πλεκτή τσάντα εδώ.

Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να διαβάσεις κι αυτό: Δείξε μου την τσάντα σου, να σου πω ποια είσαι!


Αν πάλι θέλεις κάτι διαφορετικό επικοινώνησε μαζί μου με μήνυμα, τηλέφωνο ή email για να σχεδιάσουμε αυτό που σας ταιριάζει!

Βρείτε μας στο Instagram , στο Facebook , στο Pinterest