Πως τα χρώματα επηρεάζουν τα συναισθήματά σου! Χρώματα και τσάντες

Β’ Μέρος

Το γνωρίζεις ότι τα χρώματα αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής σου και επηρεάζουν σημαντικά τα συναισθήματά σου. Από το ερυθρό του ηλιοβασιλέματος μέχρι τον γαλάζιο του ατέλειωτου ουρανού, τα χρώματα καθορίζουν την αντίληψη και την αντίδρασή σου στον κόσμο γύρω σου.

Η σχέση μεταξύ χρωμάτων και συναισθημάτων είναι αρχαία και σύνθετη, και εξακολουθεί να είναι αντικείμενο μελέτης στον τομέα της ψυχολογίας, της τέχνης και του σχεδιασμού.

Η ψυχολογία των χρωμάτων μελετά τον τρόπο με τον οποίο τα χρώματα επηρεάζουν τη συναισθηματική κατάσταση και τη συμπεριφορά. Κάθε χρώμα φέρει μια ξεχωριστή σημασία και μπορεί να συνδεθεί με συγκεκριμένα συναισθήματα.

Στο άρθρο αυτό μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε τρία από τα πιο κοινά χρώματα, μωβ, πορτοκαλί, μπλε και τα συναισθήματα που σου δημιουργεί το αγαπημένο σου αξεσουάρ, η τσάντα, σε αυτά τα χρώματα.

Η σημασία των χρωμάτων στις τσάντες εκτείνεται πέρα από την αισθητική. Επηρεάζει την ψυχολογία, την προσωπικότητα και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου.

Ποια λοιπόν είναι σημασία των χρωμάτων στις τσάντες?

 1. Εκφραστικότητα και Προσωπικότητα: Το χρώμα μιας τσάντας μπορεί να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα και το στυλ σου.
 2. Συναισθηματική Αντίδραση: Το χρώμα επηρεάζει τα συναισθήματα και τη διάθεση.
 3. Πρακτικότητα: Το χρώμα μιας τσάντας μπορεί να επηρεάσει την πρακτικότητά της. Για παράδειγμα, μια τσάντα σε ανοιχτό χρώμα, όπως το λευκό ή το ασημί, μπορεί να σου φανεί πολύ καλαίσθητη, αλλά είναι πιο ευάλωτη στους λεκέδες.
 4. Συνδυασμός με το Ντύσιμο: Την τσάντα πρέπει να τη συνδυάζεις με το ντύσιμο σου και το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ένας σωστός συνδυασμός χρωμάτων μεταξύ της τσάντας και των ρούχων μπορεί να δημιουργήσει ένα συνολικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
 5. Πρακτική Χρήση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, το χρώμα της τσάντας μπορεί να επηρεάσει την πρακτική χρήση της. Για παράδειγμα, μια φωτεινή τσάντα με έντονο χρώμα όπως το κίτρινο ή το πορτοκαλί μπορεί να είναι εξαιρετικά ορατή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ μια μαύρη τσάντα μπορεί να παρέχει περισσότερη ανωνυμία και να κρύβει τυχόν φθαρμένα σημάδια.
 6. Συμβολισμός και Κουλτούρα: Τα χρώματα έχουν συμβολική σημασία σε διάφορες κουλτούρες. Για παράδειγμα, το κόκκινο μπορεί να συμβολίζει την τύχη και την ευημερία σε ορισμένες ασιατικές κουλτούρες, ενώ το μαύρο συχνά δείχνει το πένθος και τον θρήνο σε άλλες περιοχές.

Τι συμβολίζει το μωβ χρώμα στις τσάντες

Το μωβ χρώμα είναι ένα χρώμα που μπορεί να φέρει διάφορα μηνύματα στις τσάντες. Κάποιοι από τους κύριους περιλαμβάνει:

 1. Δύναμη και Βαθύτητα: Το μωβ είναι ένα βαθύ, πολύπλοκο χρώμα που συμβολίζει τη δύναμη και την ενδοσκόπηση. Μια τσάντα μωβ χρώματος όταν την κρατήσεις αντιπροσωπεύει την εσωτερική σου δύναμη και την σοφία σου.
 2. Μυστηριώδης και Πνευματικότητα: Το μωβ συνήθως δείχνει το μυστηριώδες και το πνευματικό. Κρατώντας μία μωβ τσάντα μπορεί να δημιουργήσεις μια αίσθηση πνευματικότητας και καλλιτεχνικής έκφρασης.
 3. Αυθεντικότητα και Ιδιοσυγκρασία: Το μωβ είναι ένα χρώμα που δείχνει αυθεντικότητα και ανεξαρτησία. Καθώς κρατάς μία τσάντα μωβ χρώματος μπορεί να θέλεις να δείξεις το πόσο ξεχωριστεί προσωπικότητα είσαι.
 4. Ευαισθησία και Αισθητική: Το μωβ είναι ένα χρώμα που σχετίζεται με την αισθητική και την ευαισθησία. Μια τσάντα μωβ χρώματος μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όταν θέλεις να δείξεις ότι εκτιμάς την ομορφιά και την τέχνη.
 5. Εντυπωσιακό και Προσοχή: Το μωβ είναι ένα χρώμα που προκαλεί την προσοχή. Μια τσάντα μωβ χρώματος μπορεί να σε κάνει ξεχωρίσεις σε ένα πλήθος και να δημιουργήσεις εντυπωσιακή εμφάνιση.
Γυναικεία πλεκτή τσάντα ώμου για το καλοκαίρι, σε μωβ χρώμα – Granny square

Τι συμβολίζει το πορτοκαλί χρώμα στις τσάντες

Το πορτοκαλί χρώμα είναι ένα ζωηρό, θερμό και εκδηλωτικό χρώμα που όταν το χρησιμοποιήσεις στις τσάντες μπορεί να συμβολίζει:

 1. Ενέργεια και Δράση: Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που συμβολίζει ενέργεια και δράση. Μια τσάντα πορτοκαλί χρώματος μπορεί να αντιπροσωπεύει την επιθυμία σου για κίνηση, δραστηριότητα και δυναμισμό.
 2. Θετική Ψυχολογία και Χαρά: Το πορτοκαλί δείχνει τη θετική ψυχολογία και τη χαρά. Με μία πορτοκαλί τσάντα μπορεί να δημιουργήσεις αίσθηση ευχαρίστησης και αισιοδοξίας.
 3. Διαφορετικότητα και Πρωτοτυπία: Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που ξεχωρίζει στο πλήθος και συμβολίζει τη διαφορετικότητα και την πρωτοτυπία και την ξεχωριστή σου προσωπικότητα.
 4. Ζεστασιά και Φιλοξενία: Το πορτοκαλί είναι ένα θερμό χρώμα που συμβολίζει τη ζεστασιά και τη φιλοξενία. Μία πορτοκαλί τσάντα μπορεί να δημιουργήσει μια φιλική διάθεση εκ μέρου σου.
Χειροποίητη Πλεκτή Γυναικεία τσάντα ώμου, σε πορτοκαλί χρώμα

Τι συμβολίζει το μπλε χρώμα στις τσάντες?

Το μπλε χρώμα είναι ένα χρώμα που μπορείς να το συνδέσεις με πολλούς συμβολισμούς και σημασίες και είναι ευρέως διαδεδομένο στις τσάντες. Δείχνει:

 1. Ειρήνη και ηρεμία: Το μπλε είναι ένα χρώμα που συχνά το συνδέεις με την ειρήνη και την ηρεμία. Έτσι με μία μπλε τσάντα μπορείς να δημιουργήσεις μια αίσθηση ψυχικής ηρεμίας και ηρεμίας.
 2. Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία: Το μπλε συμβολίζει συχνά την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία. Οπότε με μία μπλε τσάντα δείχνεις να αντιπροσωπεύεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στους άλλους.
 3. Εξυπνάδα και σοφία: Το μπλε είναι συνδεδεμένο με την εξυπνάδα και τη σοφία. Με μια τσάντα σε μπλε χρώματος δηλώνεις ότι είσαι σοφός και λογικός.
 4. Πνευματικότητα και ενδιαφέρον για την τέχνη: Το μπλε μπορεί να συμβολίζει το ενδιαφέρον για την πνευματικότητα και την τέχνη. Κρατώντας μία τέτοια τσάντα αντιπροσωπεύεις την αγάπη για την τέχνη και τη δημιουργικότητα.
 5. Ευρεία αποδοχή και ευελιξία: Το μπλε είναι ένα χρώμα που ευνοεί την ευρεία αποδοχή και την ευελιξία. Με μία τσάντα μπλε χρώματος μπορείς να υποδεικνύεις έναν ανοιχτό πνευματικό τρόπο σκέψης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο συμβολισμός κάθε χρώματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον πολιτισμό και τον προσωπικό τρόπο χρήσης. Μπορείς να επιλέγεις τσάντες σε διάφορα χρώματα και για διάφορους λόγους. Το σημαντικό είναι να επιλέγεις ένα χρώμα που μπορεί να ανταποκριθεί στις προσωπικές σου προτιμήσεις και σημασίες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συμβολισμός κάθε χρώματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον πολιτισμό και τον προσωπικό τρόπο χρήσης. Μπορείς να επιλέγεις τσάντες σε διάφορα χρώματα και για διάφορους λόγους.

Το σημαντικό είναι να επιλέγεις ένα χρώμα σύμφωνα με τις προσωπικές σου προτιμήσεις και σημασίες.

Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να διαβάσεις κι αυτό: Τι τσάντα επιλέγει κάθε γυναίκα, σύμφωνα με το ζώδιό της (Β΄ Μέρος)


Αν πάλι θέλεις κάτι διαφορετικό επικοινώνησε μαζί μου με μήνυμα, τηλέφωνο ή email για να σχεδιάσουμε αυτό που σου ταιριάζει!

Μπορείς να με βρεις στο Instagram , στο Facebook , στο Pinterest