Η φροντίδα για τις λεπτομέρειες της τσάντας και ειδικά μιας χειροποίητης πλεκτής τσάντα, είναι σημαντική για να τη διατηρήσεις σε καλή κατάσταση. Και έτσι να την χρησιμοποιείς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Λεπτομέρειες όπως φερμουάρ, κούμπωμα, χερούλια και ραφές πρέπει να προσέχονται για να μην υποστούν ζημιές ή φθορές.

Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να φροντίζεις τις λεπτομέρειες της τσάντας σου:

Καθαρισμός:

Καθάρισε την τσάντα σου τακτικά ακολουθώντας τις οδηγίες φροντίδας που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Ακόμη και αν αγοράσεις  πλεκτή χειροποίητη τσάντα από κάποιον τεχνίτη, ζήτησέ του τις οδηγίες χρήσης του νήματος.

Χρησιμοποίησε μαλακό πανί και απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσεις τους λεκέδες και τη βρωμιά. Απέφυγε τη χρήση επιθετικών χημικών προϊόντων που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά.

Extra tip: σε περίπτωση που κάνεις κάποιον λεκέ χρησιμοποίησε όσο πιο γρήγορα μπορείς μωρομάντηλο και αφαίρεσε, όσο μπορείς από το λεκέ με ταμποναριστές κινήσεις. Στη συνέχεια ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες.

Προστασία από την υγρασία:

Αν η τσάντα σου είναι κατασκευασμένη από υλικά που ευαισθητοποιούνται στην υγρασία, χρησιμοποιήστε αδιάβροχο σπρέι για να προστατεύσεις την επιφάνεια της τσάντας από υγρασία και να απωθήσεις το νερό. Επίσης, απέφυγε να εκθέτεις την τσάντα σε έντονη βροχή ή υγρασία όσο υπάρχει η δυνατότητα.

Αποφυγή ενυδατικής κρέμα χεριών

Ναι καλά άκουσες. Η εφαρμογή κρέμας στα χέρια μας είναι μια συνηθισμένη πρακτική για την ενυδάτωση και την περιποίησή τους. Ωστόσο, αν απλώσεις τη κρέμα σ τα χέρια σου και μετά πιάσεις την τσάντα σου είναι πιθανό να μεταφέρεις τα συστατικά της κρέμας στην τσάντα μας και να δημιουργήσεις ανεπιθύμητους λεκέδες από τα έλαια της κρέμας.

Προστασία των φερμουάρ:

Τα φερμουάρ είναι σημαντικές λεπτομέρειες σε μια τσάντα και πρέπει να τους δίνεις ειδική προσοχή. Καθάρισέ τα τακτικά με ένα μαλακό πανί για να αφαιρείς τη σκόνη και τη βρωμιά. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο κερί ή γράσο ειδικό για φερμουάρ, για να τα κάνεις πιο απαλά στη χρήση και να αποφύγεις το σκάλωμα ή τον ακανθώδη κίνδυνο.

Επιδιόρθωση ραφών:

Αν παρατηρήσεις ότι οι ραφές στην τσάντα σου έχουν αρχίσει να ξηλώνονται ή να ξεκολλούν, είναι σημαντικό να τις επιδιορθώσεις άμεσα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κλωστή και βελόνα για να τις ράψεις προσεκτικά. Εάν δεν είσαι έμπειρη/ος στο ράψιμο, μπορείς να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία ράφτη. Ή, στην περίπτωση που έχεις πλεκτή τσάντα, του τεχνίτη που στην κατασκεύασε.

Προσοχή στα χερούλια:

Τα χερούλια μιας τσάντα είναι επίσης σημαντικά να τα προσέχεις. Αν είναι κατασκευασμένα από δέρμα ή υλικά που ευαισθητοποιούνται στην υγρασία, απέφυγε να τα εκθέτεις σε βροχή και γενικά τη χρήση τους σε συνθήκες υγρασίας. Επίσης, πρόσεχε να μην υπερφορτώνεις τη τσάντα. Με το υπερβολικό βάρος, τα χερούλια μπορεί να ξεκολλήσουν ή να τα προκληθούν φθορές.

Αποθήκευση με προσοχή:

Όταν δεν χρησιμοποιείς την τσάντα, φρόντισε να την αποθηκεύεις με προσοχή. Προτίμησε έναν καθαρό και ξηρό χώρο, όπου η τσάντα να μην εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως ή υγρασία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια προστατευτική θήκη ή ένα λεπτό πανί για να την καλύψεις και να την προστατεύσετε από σκόνη και γρατσουνιές.

Extra tip: Εάν δεν έχεις ή δεν μπορείς να προμηθευτείς μία προστατευτική θήκη, οι μαξιλαροθήκες ή τα μπλουζάκια που δεν χρησιμοποιείς πια, είναι κατάλληλα. Έτσι βοηθάς στην ανακύκλωση και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αποφυγή ακατάλληλης χρήσης:

Τέλος, είναι σημαντικό να αποφεύγεις την ακατάλληλη χρήση της τσάντας. Μην την χρησιμοποιείς για φόρτωμα που υπερβαίνει την αντοχή της ή για ακατάλληλες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν φθορές. Επίσης, απέφυγε να τραβάς ή να σέρνεις την τσάντα από τις λεπτομέρειες, όπως τα χερούλια, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορές ή ξεκολλήματα.

Συνοψίζοντας:

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές φροντίδας για τις λεπτομέρειες της τσάντας, μπορείς:

1.να διασφαλίσεις ότι θα διατηρήσεις την τσάντα σου σε καλή κατάσταση

2. να απολαύσεις τη χρήση της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μην ξεχνάς επίσης να ακολουθείς τις οδηγίες φροντίδας που παρέχονται από τον κατασκευαστή της τσάντας σας, για τη φροντίδα των λεπτομερειών της.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρει 10 λόγοι για να βάλεις στη ζωή σου τις tote bags

Αν πάλι θέλεις κάτι διαφορετικό επικοινώνησε μαζί μου με μήνυμα, τηλέφωνο ή email για να σχεδιάσουμε μαζί αυτό που σας ταιριάζει!

Βρείτε μας στο Instagram , στο Facebook , στο Pinterest