Εσύ τι άποψη έχεις για τις χειροποίητες δημιουργίες; 

Οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τρομερό ενδιαφέρον για ρούχα και αξεσουάρ που κατασκευάζει κάποιος αποκλειστικά για αυτές. Δεν προτιμούν πια την αγορά ενός κοσμήματος, μιας τσάντας ή μιας ζώνης τα οποία θα πάρουν πολλές ακόμη καταναλώτριες. Άλλωστε από πάντα, η μέση γυναίκα ένιωθε πολύ άσχημα, όταν βρισκόταν κάπου και τύχαινε να φορά το ίδιο ρούχο, το οποίο θα φορούσε κάποια άλλη γυναίκα στο ίδιο μέρος. 

Οι χειροποίητες δημιουργίες λύνουν αυτό το πρόβλημα. Γιατί αυτές, αποτελούν μία εξατομικευμένη πρόταση για σένα που θέλεις να ξεχωρίζεις. Τώρα πια, καμία άλλη δεν θα φορά αυτό που θα φοράς κι εσύ. 

Ας δούμε μερικές χειροποίητες δημιουργίες που μπορείς να έχεις στην ντουλάπα σου. 

Πλεκτές τσάντες

Οι χειροποίητες πλεκτές τσάντες αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα χειροποίητα αξεσουάρ. Αυτές οι τσάντες μπορούν να δημιουργηθούν με διάφορες τεχνικές πλεξίματος: με βελόνες πλεξίματος, αργαλειούς ή ακόμη και βελονάκι. Η κατασκευή μιας τέτοια τσάντας, μπορεί να γίνει με ένα ευρύ φάσμα υλικών, όπως μαλλί, βαμβάκι, ακόμη και από ανακυκλωμένα υλικά.

Οι πλεκτές τσάντες κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά στυλ, από την κλασική τσάντα tote μέχρι πιο μοναδικά σχέδια. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε χαλαρές τσάντες, τσάντες bucket και ακόμη και σακίδια πλάτης.Μπορείς, επίσης, να διαλέξεις μέγεθος, από μικρά clutches μέχρι πάρα πολύ μεγάλες τσάντες που αποτελούν και την τελευταία λέξη της μόδας.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των χειροποίητων πλεκτών τσαντών είναι ότι συχνά είναι μοναδικές και μπορούν να προσαρμοστούν από τον δημιουργό τους, ώστε να ταιριάζουν με το μοναδικό σου στυλ ή το γούστο σου. Επιπλέον, επειδή οι τσάντες είναι χειροποίητες, συνήθως αποτελούν δημιουργήματα στα οποία ο δημιουργός έχει δείξει την απαραίτητη φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Μπορούν, επίσης, να αποτελέσουν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις τσάντες μαζικής παραγωγής, καθώς χρησιμοποιούν κυρίως φυσικά υλικά για την κατασκευή τους.

Διάβασε κι αυτό:  Η Ιστορία της Τσάντας 

Αν σου αρέσει το πλέξιμο ή το βελονάκι, μπορείς να φτιάξεις μια πλεκτή τσάντα μόνη σου. Η κάθεμια μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια τσάντα στο σπίτι με σχετική ευκολία. Είτε αναζητάς ένα μοναδικό αξεσουάρ είτε ένα χειροποίητο δώρο, δεν θα βρεις κάποια λύση τόσο καλή όσο οι πλεκτές τσάντες. 

Οι χειροποίητες ζώνες είναι ένα κομψό και λειτουργικό αξεσουάρ που μπορεί να προσθέσει μια μοναδική πινελιά σε κάθε ντύσιμο. Αυτές οι ζώνες μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, όπως δέρμα, ύφασμα ή ακόμη και επαναχρησιμοποιημένα υλικά, όπως ζώνες.

Πλεκτές ζώνες

Μία ακόμη κατηγορία χειροποίητων δημιουργιών που θα βρεις σε πολλά διαφορετικά στυλ, αποτελούν οι πλεκτές ζώνες. Μιλάμε για ένα μοναδικό και κομψό αξεσουάρ που μπορεί να προσθέσει μια πινελιά χειροποίητης γοητείας σε κάθε ντύσιμο.

Αυτές οι ζώνες κατασκευάζονται με την τεχνική του πλεξίματος με βελονάκι. Μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία νημάτων, όπως μαλλί, βαμβάκι ή ακόμη –και σε αυτήν την περίπτωση– ανακυκλωμένα υλικά.

Οι πλεκτές ζώνες κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά στυλ, από την κλασική πλεκτή ζώνη μέχρι πιο μοναδικά σχέδια, όπως ζώνες με χάντρες, υφαντές ζώνες, ακόμη και ζώνες από επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Επίσης, ποικίλλουν σε μέγεθος, από λεπτές ζώνες έως φαρδιές ζώνες δήλωσης.

Σε ενδιαφέρει: Δείξε μου την τσάντα σου, να σου πω ποια είσαι!

Υπάρχει, βέβαια και ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα. Και οι χειροποίητες πλεκτές ζώνες αποτελούν μοναδικές δημιουργίες και την οποία ο δημιουργός ή η δημιουργός μπορεί να προσαρμόσει, ώστε να ταιριάζουν με τη μοναδική αίσθηση του στυλ του ατόμου που θα την φορέσει. Όπως είπαμε για τις τσάντες, έτσι και στις ζώνες θα παρατηρήσεις μία έμφαση στη λεπτομέρεια. 

Μην ξεχνάς ότι οι ζώνες είναι πέρα από ένα όμορφο αξεσουάρ και ένα αξεσουάρ λειτουργικό. Κρατούν τα παντελόνια σου στη θέση τους, ανεξάρτητα από το, αν έχεις πάρει ή χάσει μερικούς πόντους. Επένδυσε, λοιπόν, σε μια πλεκτή, χειροποίητη ζώνη. 

Πλεκτά πορτοφολάκια

Αν ανησυχείς για το πού θα φυλάξεις τα χρήματα ή μικρά αντικείμενα, τότε σίγουρα έχεις ανάγκη ένα πλεκτό πορτοφόλι. Αποτελεί πιο ιδιαίτερη και μοναδική επιλογή από τα κλασικά δερμάτινα πορτοφόλια και σίγουρα όλοι θα σε ρωτούν από πού το πήρες, όταν το βγάζεις από την –επίσης πλεκτή– τσάντα σου, για να πληρώσεις. 

Όπως κάθε άλλη χειροποίητη δημιουργία, έτσι και το κάθε χειροποίητο πλεκτό πορτοφολάκι μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σου επιθυμίες. Θα διαλέξεις εσύ η ίδια το χρώμα, το μέγεθος, ακόμη και το κούμπωμα. Θα έχεις έτσι ένα πορτοφόλι στα δικά σου γούστα.

Διάβασε κι αυτό:Η 6 hot τάσεις για το 2023

Το καλύτερο από όλα; Θα ξεχωρίζει για τη μοναδικότητά του. Καμιά άλλη δεν θα ‘χει το ίδιο πορτοφόλι με εσένα, καθώς αυτό το έχει φτιάξει κάποιος αποκλειστικά για εσένα. 

Αν θέλεις, μπορείς να ζητήσεις τη δημιουργία μιας αντίστοιχης καπνοθήκης, θήκης γυαλιών ή να το ταιριάξεις με κάποια τσάντα. 

Συνοψίζοντας… 

Οι χειροποίητες δημιουργίες αποτελούν μια τάση που έχει έρθει για να μείνει. Η κάθε γυναίκα που θέλει να ξεχωρίσει, πρέπει να επενδύσει σε πλεκτές, χειροποίητες δημιουργίες, γιατί αυτές ξεχωρίζουν για την μοναδικότητα. Ένας δημιουργός θα φτιάξει αυτό που επιθυμείς αποκλειστικά για εσένα, στο δικό σου γούστο, στο αγαπημένο σου χρώμα, στο σχέδιο ή το μέγεθος που σου αρέσει και θα σε εξυπηρετεί. 

Στο Angie’s HandArt Creations – Πλεκτές χειροποίητες δημιουργίες θα βρείτε όσα έχω φτιάξει, με μεράκι, αγάπη και πολύ πολύ λεπτομέρεια, για όλους εσάς που αγαπάτε το πλεκτό.

Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να διαβάσεις κι αυτό: 5 λόγοι για να επιλέξεις μια πλεκτή τσάντα


Θέλεεις κάτι διαφορετικό? Επικοινώνησε μαζί μου με μήνυμα, τηλέφωνο ή email για να σχεδιάσουμε μαζί αυτό που σου ταιριάζει!

Βρείτε μας στο Instagram στο Facebook και στο Pinterest