Έχεις αποφασίσει να αγοράσεις μια νέα τσάντα; Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν κάνεις την αγορά σου. Ένα πολύ σημαντικό που πρέπει είναι: το πως να κρατάς την τσάντα σου. Σίγουρα θα πρέπει να μην αγνοήσεις το σχήμα του σώματός σου. Και σίγουρα αν επιλέξεις μία πλεκτή τσάντα θα μπορέσεις να τη φτιάξεις σύμφωνα με το γούστο και το στιλ σου.

Πριν αγοράσεις τσάντα μην αγνοήσεις το σχήμα του σώματός σου γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που μια τσάντα φαίνεται και πως αισθάνεσαι εσύ όταν την φοράς. Επομένως, αν θέλεις να βρεις την ιδανική τσάντα που θα ταιριάζει με το σωματότυπό σου, διάβασε παρακάτω. Έτσι θα μάθεις πως να λάβεις υπόψη σου το σχήμα του σώματος σου κατά την αγορά της τσάντας σου.

Κατά κοινή αποδοχή, υπάρχουν πέντε βασικά σχήματα σωμάτων: οβάλ, κλεψύδρα, αντίστροφο τρίγωνο, ορθογώνιο και κυλινδρικό. Κάθε σχήμα σώματος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και επομένως διαφορετικά προτεινόμενα στιλ τσαντών.

Οβάλ σχήμα σώματος

Αν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να επιλέξεις μια τσάντα που θα δημιουργεί μια ισορροπία και θα προσθέτει καμπύλες στην εμφάνισή σου. Σε αυτήν την περίπτωση, μια τσάντα με στρογγυλεμένα γραμμικά σχήματα ή μεσαίου μεγέθους τσάντα ώμου θα ήταν ιδανική επιλογή. Απέφυγε τις πολύ μικρές ή πολύ μεγάλες τσάντες, καθώς μπορεί να αποδυναμώσουν την ισορροπία της εμφάνισής σου.

Κλεψύδρα

Αν το σώμα σου έχει μια καλή ισορροπία μεταξύ του πάνω και κάτω μέρους, μπορείς να επιλέξεις μια τσάντα μεσαίου μεγέθους, που θα τονίζει την λεπτή μέση σου. Τσάντες με καμπύλες, γραμμές και μαλακά υφάσματα είναι ιδανικές για να αναδείξουν την θηλυκότητά σου.

Αντίστροφο τρίγωνο

Αν είσαι γυναίκα που έχεις μεγαλύτερους ώμους και στενή μέση, μια τσάντα με μεγαλύτερο μέγεθος και δομή θα βοηθήσει να ισορροπήσει το σώμα σου. Μπορείς να επιλέξεις μια τσάντα ώμου ή μια τσάντα χιαστί που θα προσελκύει τα βλέμματα στο κάτω μέρος του σώματος. Μια τσάντα με λεπτές λουρίδες ή αλυσίδες θα προσθέσει επίσης λεπτές γραμμές στους ώμους σας και θα βοηθήσει να δημιουργηθεί μια ισορροπία μεταξύ των δύο μερών του σώματός σου.

Ορθογώνιο σχήμα σώματος

Αν έχεις σώμα με ευθείες γραμμές και ανυψωμένους ώμους, θα ήταν καλή ιδέα να επιλέξεις μια τσάντα που θα προσθέτει καμπύλες και ομαλότητα στο σώμα σου. Μια τσάντα με ανθεκτικό υλικό που δημιουργεί κυρτές γραμμές ή μια τσάντα με στρογγυλεμένες γωνίες θα δημιουργήσει μια ευκολότερη ροή από τους ώμους προς τα κάτω.

Κυλινδρικό σχήμα σώματος

Τέλος, αν είσαι γυναίκα με λιγότερες καμπύλες και περισσότερη οριοθέτηση στη μέση, μια τσάντα που προσθέτει καμπύλες και όγκο στις περιοχές των γοφών θα βοηθήσει να δημιουργηθεί μια πιο θηλυκή εμφάνιση. Μια μεγάλη τσάντα ώμου ή μια τσάντα με περίτεχνες λεπτομέρειες, όπως φιόγκοι ή κρόσια, μπορεί να προσθέσει όγκο και ενδιαφέρον στην εμφάνισή σου. Μπορεί να επιλέξεις μια τσάντα που έχει μεγαλύτερο μέγεθος. Θα πρέπει, όμως, να προσέξεις να μην είναι υπερβολικά μεγάλη, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μια εντύπωση βαρύτητας.

Πέρα από το σχήμα του σώματος, θα πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη τον τρόπο ζωής και τον προορισμό για την τσάντα σου.

Διάβασε επίσης το άρθρο: 6 σημαντικοί παράγοντες για την αγορά μιας γυναικείας τσάντας

Για παράδειγμα:

…χρειάζεσαι μια τσάντα για καθημερινή χρήση και μετακινήσεις? Ίσως θέλεις να επιλέξεις μια πρακτική τσάντα ώμου με αρκετές θήκες και τσέπες για να οργανώνεις τα πράγματά σου.

…ψάχνεις μια τσάντα για ειδικές περιστάσεις ή βραδινές εξόδους? Μια μικρότερη τσάντα με περίτεχνες λεπτομέρειες και μια αλυσίδα για να την κρατάτε μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή.

Τέλος, θυμήσου ΠΑΝΤΑ πριν αγοράσεις τσάντα μην αγνοήσεις το σχήμα του σώματός σου! Να εξετάζεις πως ταιριάζει με το σώμα σου.

Αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς να διαβάσεις κι αυτό: 8 tips για να φροντίσεις σωστά την πλεκτή σου τσάντα!


Αν πάλι θέλεις κάτι διαφορετικό επικοινώνησε μαζί μου με μήνυμα, τηλέφωνο ή email για να σχεδιάσουμε αυτό που σας ταιριάζει!

Βρείτε μας στο Instagram , στο Facebook , στο Pinterest